Klusweek 2

Dag 1, zondag

Vandaag vertrokken we weer terug naar Anrhem. Dit keer niet met de auto, maar met de trein. De treinreis op zich viel nog wel mee, maar het vinden van de bussen was een ander verhaal. Met volle tassen waggelden we het perron af opzoek naar een bus. Maar die was nergens te bekennen. Bleek dat we aan de verkeerde kant van het station stonden Konden we weer helemaal terug.
Maar ook aan die kant was een bus te zien, chagrijnig, met volle tassen in de regen volgden we het bordje ‘bussen’ en net toen we daar aankwamen, reed onze bus voor de neus weg, shit!
Toen we eindelijk in de flat waren hebben we eerst maar thee gedronken. Daarna zijn we weer gaan schilderen. Eigenlijk wilde we beginnen aan de deuren, maar uiteindelijk hebben we alleen maar de tafel en de stoelen gedaan. (Die zijn wel heel mooi geworden!)

Als laatste afsluiter van de dag moesten we nog een vervelend klusje doen. De grote kast die de vorige bewoner had laten staan, stond nu in ons hok en vandaag moest ie eruit zodat hij mee kan met het grofvuil.
Makkelijker gezegd dan gedaan. Het erin krijgen was één ding, eruit was iets heel anders! Toen ik een van de grote panelen probeerde te draaien, stootte hij tegen de planken bovenin aan. En ja hoor, alles kwam naar beneden. Planken, plinten, metalenbuizen en een rails. Allemaal bovenop mijn natuurlijk.
Daarna hadden we het wel gehad voor vandaag en zijn we na het opruimen van de zooi gaan koken. (Disneypasta :P)
Morgen weer een dag, dan gaan de deuren in de verf en begint Cees, de klusjesman, aan de badkamer! Hoera!


In de trein op weg naar Arnhem


Gerestylde stoelen!


Elianne met Disneypasta

Dag 2, maandag

Het enige wat we vandaag konden en moesten doen was het schilderen van alle deuren in het huis. Dus gelijk om kwart voor acht gingen we daarmee aan de slag. Helaas was het een klusje van niets en waren we om kwart voor elf klaar en wisten we niet meer wat we konden doen. Wat opruimen, en verder? Wachten tot het half één was, zodat we boodschappen konden doen.
We waren bijna klaar met boodschappen doen en stonden voor de kassa bij Xenos toen we gebeld werden, Cees de klusjesman stond voor de deur om aan de badkamer te beginnen. Vandaag zou hij het muurtje zetten. Ondertussen heb ik mijn deur staan schuren, zodat hij niet meer klemde en toen kon ook mijn deur, als laatste, geschilderd worden.
Ook vandaag waren we weer vroeg klaar, dus nog mooi tijd om te lezen en filmpje te kijken, wat moet je anders hier als je niets meer kan doen? Morgen komt paps, dan hebben we weer genoeg te doen.


Kwasten uitspoelen


Mooie deur


Mooie nieuwe gang!


Cees, de klusjesman, bouwt een muurtje


Badkamer in wording!

Dag 3, dinsdag

Vandaag was de grote shopdag. Niet dat we Arnhem in zijn gegaan om te gaan winkelen. Nee, we hebben de Ikea en de praxis berooft zoals m’n pa het zo leuk zei.
Toen hij hier kwam vanochtend, om kwart over acht, zijn we weer onze bedden in elkaar gaan zetten die hij mee had. Daarna zijn we vertrokken naar de Ikea om de matrassen en bedbodems te halen.
Toen we dat ook allemaal boven hadden, hebben we eerst maar de muren op gemeten en uitgerekend hoeveel planken we nodig hadden. Vervolgens zijn we direct weer weggegaan naar de praxis om planken en bureaubladen te halen.
Uiteindelijk hebben we negen platen MDF verzaagd en moesten we twee keer heen en weer rijden om alles mee te krijgen.
Nou ja, we, ik mocht de tweede keer niet mee en ook de eerste keer mocht ik ook niet zoveel doen. Niet omdat ze het zo graag allemaal zelf wilden doen, maar omdat ik tijdens het inladen een plaat MDF op m’n teen had gehad en nu mank liep door de bloedblaar.. Auw.
Maar goed, de tijd ging snel en toen de laatste plaat hout boven was, had ik al het eten klaar en konden we eten. We hadden net ons eten op, toen de bel ging en Cees kwam om de badkamer te tegelen. De beide mannen zijn nog tot half tien bezig geweest, Cees in de badkamer en paps in onze slaapkamers om die slaap klaar te maken. En toen, toen hielden we het voor gezien en was het tijd voor een borrel en een spelletje pesten.


En toen stond het hele huis vol


Mijn nieuwe bed!


Elianne’s nieuwe bed

Dag 4, woensdag

Vandaag hadden weer een extra handje erbij! Chris (tnx) kwam helpen bouwpakketjes in elkaar puzzelen. We hadden zeker acht kastjes die in elkaar gezet moesten worden. Dus Elianne, Chris en ik stortte ons op (in, naast, onder, boven, uit en achter) de kastjes, terwijl paps zich bezig hield met het ophangen van de bureaubladen en de boekenplanken.
Het ging allemaal iets minder makkelijk dan gehoopt, want er miste schroefjes, de tekeningen waren onduidelijk of er was weer een boor kapot door de harde muren.

Nu is het na achten en Elianne en ik hebben net het huis gezogen, de badkamer gedweild, ons oude kleren in een kastje gepropt en de shampooflessen in de badkamerkast gepropt. En nu hangen we maar wat om. Wat moeten we nu doen? Er is echt even niets te doen, en paps hangt nog steeds planken aan de muur, die kunnen we ook niet helpen! We kunnen hem alleen maar gezelschap houden en niet in de weg lopen. En oh ja, een oogje op zijn potlood houden *niet doordenken* want die schijnt hij altijd kwijt te zijn. Net als zijn meetlint, boor, hamer en schroeven draaiers.. vreemd.


Fijn al dat karton….


Chris maakt een kastje


Paps aan de klus


Elianne maakt een kastje


Pas op, gevaarlijk!


Super daddy


Strange daddy


Onze eerste badkamer versierseltjes!

Dag 5, donderdag

Vandaag is het weer een wisseldag. Dus weer terug naar Leeuwarden, maar niet voordat alle boekenplanken in de boekenkamer hingen. Dat moest natuurlijk eerst!
En die hangen nu en ook de badkamer is zo goed als af, we kunnen in ieder geval weer douchen!
Nu zijn we weer in Leeuwarden en gaan we vanavond naar de film toe. Even iets leuks doen tussendoor, morgen ligt het hele huis hier in Leeuwarden op z’n kop, dan komen de verhuizers onze spullen op halen en maandag staat alles dan in Arnhem!


Het krukje is wel even blij dat we weg zijn… het werd een beetje ziek van ons zoals je kunt zien

This entry was posted in Around the house. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Protected by WP Anti Spam